Systeemplafonds

Een systeemplafond is een verlaagd plafond dat door middel van plafondplaten en een ophangsysteem gecreëerd wordt. Zo houd je een ruimte over tussen dit verlaagde plafond en de bovenliggende vloer. De systeemplafondplaten liggen los op de profielen en kunnen dus makkelijk vervangen worden als ze bijvoorbeeld beschadigd of vies raken. Systeemplafonds hebben vele voordelen en worden vaak gebruikt in bijvoorbeeld scholen en kantoren. Denk je erover een systeemplafond in je woning of (bedrijfs)pand te nemen? Systeemplafonds kun je eenvoudig aan laten leggen. Door een bouwbedrijf Hoofddorp bijvoorbeeld, die naast systeemplafonds diverse klussen Hoofddorp voor binnenshuis kan realiseren.

Een verrijking voor je woning of bedrijfspand

Een systeemplafond kan een echte verrijking zijn voor je woning of pand. Bijvoorbeeld als je de akoestiek van een ruimte wilt verbeteren of een ruimte kleiner wilt laten lijken door middel van een lager plafond. Dit zijn enkele van de vele functies van systeemplafonds. Hiernaast biedt een systeemplafond de mogelijkheid om bedrading, leidingen, ventilatie, verwarming of riolering aan te leggen in de ruimte tussen het systeemplafond en de bovenliggende vloer. Dit kan erg praktisch zijn en zorgt tegelijkertijd voor een nette uitstraling van de ruimte. Zo geef je een kantoor bijvoorbeeld een strak en professioneel design.

Soorten systeemplafonds

Er bestaan verschillende soorten systeemplafonds met elk hun eigen eigenschappen. Als je een systeemplafond wil is het dus belangrijk om te weten wat je ermee wilt bereiken en wat het praktische nut ervan moet zijn. Voor extra brandveiligheid zijn er bijvoorbeeld brandwerende systeemplafonds, voor een ruimte die snel vies wordt zijn er reinigbare systeemplafonds, voor vochtige ruimtes zijn er vochtbestendige systeemplafonds en voor horecagelegenheden zijn er hygiënische systeemplafonds die aan allerlei hygiëne- en veiligheidseisen voldoen. Wil je een systeemplafond aan laten leggen door een bouwbedrijf Hoofddorp, dan kan je altijd om advies en informatie vragen, zodat je een geschikt plafond van prima kwaliteit kunt verwachten.