Het beveiligen van je huis

Het beveiligen van je huis is deze tijd steeds belangrijker geworden. Maar ook het beveiligen van de kantoorpanden en andere bedrijfspanden. De inbrekers hebben deze tijd veel geavanceerdere materialen dan voorheen. Daarom is het van belang dat je je huis goed beveiligd voor wanneer je er niet bent, maar ook voor wanneer je er wel bent.

Inbrekers, en vooral de inbrekers die veelvuldig inbraken plegen, zijn slimmer geworden en weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Maar je kan gelukkig maatregelen treffen om je huis te beveiligen. Het installeren van een alarmsysteem in je kantoorpanden en andere bedrijfspanden is absoluut aan te raden. Het kan daarnaast wel zijn dat wanneer ja alarm zeer gevoelig is afgesteld deze af kan gaan na het zien/lopen van een muis, des te beter want inbrekers weten tegenwoordig hoe ze de alarmsystemen moeten omzeilen. Daarnaast is het raadzaam om bedrijfsbeveiliging en woonhuisbeveiliging te nemen aan de hand van camera’s. Mocht het toch zo zijn dat de inbrekers binnen komen, dan heb je ze wel op camera en dan kan je met de beelden naar de politie zodat de inbrekers beter opgespoord kunnen worden aan de hand van beelden in plaats van vingerafdrukken of iets dergelijks.

Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je bijvoorbeeld in je woonhuis kan doen wanneer je de avond weg gaat of op vakantie bent. Wat je in ieder geval niet moet doen is overal melden dat je langdurig web bent, niet op social media en vooral niet op je antwoordapparaat. Wat je wel kan doen is het tegen de buren zeggen, zo kunnen zij een stukje sociale controle uitvoeren. Wanneer iets niet klopt kunnen zij alarm slaan. Maar het is ook raadzaam om niet het gehele huis heel netjes achter te laten. Zorg er daarom voor dat er op de tafel bijvoorbeeld “vieze” kopjes staan of dat je er nog een laagje koffie in laat, ook dat je de krant open legt op tafel en dat er eventueel speelgoed van de kinderen ergens in de kamer ligt. Dit geeft de indruk aan inbrekers dat er iemand aanwezig is. Voor in de nacht kan je eraan denken om tijdschakelaars bij de lichten te plaatsten. Denk eraan dat dit niet alleen in de woonkamer gebeurt maar ook boven op de slaapkamers of in de badkamer. Zo lijkt er beweging te zijn in het huis. Ook is het raadzaam om de gordijnen of de vitrage wat dicht te doen. Zo kan je niet zomaar naar binnen kijken en is het niet open en bloot.

 

 

Het beveiligen van je woonhuis of kantoorpanden is deze tijd steeds belangrijker geworden. Inbrekers liggen overal op de loer en zijn vaak slimmer dan je denkt. Inbraken worden op grote schaal gedaan. Soms zwerven ze een periode rond dezelfde wijk of dorp. En vaak weten de inbrekers precies wat er gaande is daar. Je kan als voorbeeld geven in een drop, wanneer er iemand in een buurtje 50 jaar is geworden, is getrouwd of een ander jubileum heeft, dan is er vaak een feest op een vrijdag en zaterdag. De gehele buurt is op dat moment weg en er is geen sociale controle meer. Op deze momenten slaan inbrekers vaak toe. Ze weten dat er niemand in de buurt aanwezig is en weten dat het relatief veilig is om op dat moment in te breken. Wat je als bewoner kan doen is op dat moment de wijkagent bellen om te laten weten dat de gehele buurt afwezig is en of zij een extra ronde kunnen patrouilleren binnen de wijk. Daarnaast is het voor een woonhuis raadzaam om woonhuisbeveiliging aan te schaffen aan de hand van camera’s in en rondom het huis. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen die je kan doen om je te beveiligen tegen inbraken.

Zo kan je ervoor zorgen dat er tijdschakelaar zitten op de lampen in het huis. Zo lijkt het in de avond dat er gewoon iemand aanwezig is. Wees slim en zet op meerdere plekken in het huis tijdschakelaars aan en niet alleen in de woonkamer of in de keuken. Zo lijkt het alsof je door het huis beweegt bijvoorbeeld van de woonkamer naar de badkamer naar de slaapkamer. Wees slim en stel ze zo af. Leg daarnaast een krant op de tafel in de woonkamer of in de keuken, hierbij kan je ook een aantal kopjes (leeg of vol) neerzetten zodat het lijkt dat er geleefd wordt. Hetzelfde kan je doen met het speelgoed van de kinderen of schoenen. Zet de televisie of radio ook aan. Geluiden en flikkerende beelden kunnen erop wijzen dat er mensen thuis zijn.

Helaas kan je de bovengenoemde tips minder makkelijk toepassen in bedrijfspanden. Natuurlijk kan je wel bedrijfsbeveiliging aanschaffen aan de hand van camera’s. Mocht er ingebroken worden dan heb je precies op camera wie er heeft ingebroken waarna het gemakkelijker wordt voor de politie om de daders op te sporen.