Voordelig zagen met een decoupeerzaag

decoupeerzagen

Ben je opzoek naar een machine om mee te zagen, maar waar je niet teveel voor hoeft te betalen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De decoupeerzaag is namelijk één van de zaagmachines die niet alleen breed inzetbaar is, maar ook nog eens voordelig in aanschaf. Dit komt doordat de machine niet helemaal is doorontwikkeld in één functie, maar de mogelijkheid biedt om verschillende zaagsneden te maken. Welke zaagsneden dit zijn en wat de decoupeerzaag allemaal te bieden heeft lees je verderop in deze blog. Voornamelijk weet je na het lezen van deze blog meer over de eigenschappen en de mogelijkheden van de decoupeerzaag.

Recht zagen

Veel mensen denken bij het recht zagen aan een cirkelzaag of zaagtafel. Toch kan een decoupeerzaag ook prima recht zagen. Natuurlijk is de kwaliteit niet even goed als een cirkelzaag, maar hij kan zeker volstaan bij verschillende klussen. Er zijn nogal wat klussen waar een perfecte zaaglijn niet altijd benodigd is. Wel wordt het aangeraden om een langs geleider te gebruiken. Deze stabiliseert en geleidt de decoupeerzaag tijdens het zagen, zodat de zaaglijn perfect recht blijft. Dat kan toch al een groot verschil geven in de prijs! Waar je misschien eerst 200 euro betaalt ben je nu voor 100 euro al klaar.

Bochten zagen

Het leuke aan een decoupeerzaag is dat die gemaakt is om bochten mee te kunnen zagen. Dat maakt hem ook meer dan geschikt als vervanging op een decoupeerzaagmachine. Ideaal om kleine hobby werkstukken uit te zagen voor je kinderen- of jezelf natuurlijk. Ook kan de machine je helpen om vele klussen in en rondom huis uit te voeren. Bijvoorbeeld bij het leggen van een laminaten vloer of een te bouwen schuur.

Goedkope accessoires

Ook zijn de accessoires van een decoupeerzaag niet zo duur als die van een cirkelzaag. Zo zijn de zaagbladen vaak maar een paar euro’s. Bij een cirkelzaagblad ben je al gouw een tientje kwijt. Dat maakt niet alleen de aankoop voordelig, maar ook de aanschaf van accessoires erna. Dit is een belangrijke issue waar veel klussers de mist ingaan. Je kunt immers veel geld besparen op de accessoires, welke in verhouding tot de zaagmachine zelf het meest kosten. Houd daarom de aanbiedingen in de gaten en bestel voordelig online de juiste accessoires voor jouw decoupeerzaag. Denk hierbij niet alleen aan zaagbladen, maar bijvoorbeeld ook aan een geleiderail of stofzak.

Bron: https://www.decoupeerzaagkopen.nl