3 voordeligste cirkelzaag merken

cirkelzaag

Een cirkelzaag is een krachtige machine die bij menig klusser standaard in de gereedschapskar te vinden is. Dit heeft voornamelijk te maken met de grote scala aan mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende cirkelzagen bestaan? Bijvoorbeeld afkortzagen, handzagen en natuurlijk de tafelzagen. Allemaal ontworpen met hun eigen sterktepunten. Nu klinken de voordelen als muziek in de oren, maar er zijn ook direct wat nadelen te benoemen bij een cirkelzaag. Neem bijvoorbeeld de prijs. Een cirkelzaag is niet altijd goedkoop. Gelukkig leer je in dit blogbericht meer over de drie voordeligste cirkelzagen. Handig om een beetje te zoeken bij de merken die voldoen aan je budget.

Powerplus cirkelzaag

De Powerplus cirkelzagen zijn erg bekend op de Nederlandse elektronica markt. Dit heeft voornamelijk te maken door de voordelige zaagmachines die ze aanbieden. Powerplus is te omschrijven als een merk met een breed assortiment. Die qua kwaliteit iets minder levert, maar wel voorziet in een groot scala aan functionaliteiten. Deze cirkelzagen zijn dan ook heel geschikt voor huis- en tuin werkzaamheden. Voor de zware en intense werkzaamheden wordt een krachtigere cirkelzaag aangeraden. Bijvoorbeeld van de merken Festool, DeWalt, Bosch of Makita.

Ferm cirkelzaag

Over het algemeen is Ferm nog voordeliger dan een Powerplus. Dit is erg verschillend per branche, maar ook per type cirkelzaag. Als het om kwaliteit gaat heeft Ferm nog wel vaak de nodige gebreken. Toch kan dit merk prima volstaan voor de huis- en tuinklussen. Bijvoorbeeld voor het zagen van planken voor de vuurkorf of wat simpel zaagwerk waar geen hoogstaande nauwkeurigheid voor nodig is. Voor minder dan 100 euro kun je al beschikken over een Ferm handcirkelzaag.

Skil cirkelzaag

Het assortiment van Skil is erg beperkt, maar toch leveren ze een aantal leuke zaagmachines. Neem bijvoorbeeld de Skil 5740 CA die al voor minder dan 60 euro te koop is. Daarnaast hebben ze ook nog een handige mini cirkelzaag die ook voor minder dan 100 euro te verkrijgen is. Skil heeft een hoogstaande geschiedenis achter de rug als het om cirkelzagen gaat. Qua kwaliteit levert die voor hetgeen waar je voor betaald. Toch is het aan te raden om goed de recensies te doorlopen van ieder merk.

Een geschikte cirkelzaagmachine gevonden? Dan is het verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te gaan vergelijken. Hiermee kun je namelijk een hoop geld besparen. Ook zijn er vaak leuke kortingen, welke de aankoop van een zaagmachine een stuk voordeliger maken.